reacties 11

Prevalentie en ziektelast van minder bevraagde symptomen bij chronische artrose-gerelateerde kniepijn: Een online survey studie.

osteoarthritis-of-the-kneeWelkom!

Hartelijk dank voor Uw interesse in onze bevraging. Deze studie gaat uit van de Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent.

Deze survey beoogt een beter beeld te krijgen van de aanwezigheid, en ernst, van minder bevraagde klachten (vb vermoeidheid, slaapkwaliteit, aanwezigheid van andere medische aandoeningen, aard van pijnklachten etc.) bij personen met chronische atrose-gerelateerde kniepijn. Het doet er niet toe of U zulke minder bevraagde klachten heeft of niet. We zijn simpelweg geïnteresseerd in de mate waarin de klachten voorkomen of niet.

Dit is een bevraging, géén test, dus het is belangrijk dat U de vragen eerlijk beantwoordt. Op deze manier kunnen wij waarheidsgetrouwe informatie bekomen die kan helpen om onze kennis, en de informatie die we andere patiënten kunnen verstrekken in de toekomst, te verbeteren. Het is ook belangrijk dat U de bevraging zelf invult en niemand anders dat voor U doet of de vragen voor U voorleest.

Het invullen van de survey neemt ongeveer 20-30 minuten in beslag en bestaat uit vier delen:
(i) Welkomstpagina met studie informatie (U bent nu hier);
(ii) Screeningsvragen om Uw geschiktheid voor de survey objectief te bepalen;
(iii) Survey (indien U voldoet aan de criteria voor deelname);
(iv) Slotpagina waar U ons kan meedelen of U graag een samenvatting van de resultaten wenst, op de hoogte wenst te worden gehouden van nieuwe studies binnen ons centrum, of wenst in beschouwing genomen te worden voor de uitreiking van een iPad Mini onder de respondenten (als compensatie voor het volledig invullen van de survey). In dit geval zal U worden gevraagd Uw contactgegevens in te vullen.

De survey bestaat uit verschillende onderdelen die peilen naar informatie over U en Uw knieklachten alsook een combinatie van gestandaardiseerde vragenlijsten om Uw klachten meer gedetailleerd onder beschouwing te nemen. Het is dus mogelijk dat gelijkaardige aspecten in meerdere onderdelen wordt bevraagd, echter vanuit een andere invalshoek.
Indien U graag meer informatie over deze bevraging wenst te bekomen kan U de Informatiebrief voor Vrijwilligers (“Informed Consent Formulier”) hier vinden. Uw deelname is volledig vrijwillig.

Indien U nog bijkomende vragen heeft vooraleer U de bevraging wilt aanvatten, email ons via Ans.VanGinckel@UGent.be.

U kan deelnemen of terugkeren naar de survey via deze link:

http://www.revaki_artrose.ugent.be/limesurvey/index.php/928837?lang=nl

noun_1252467_cc

 

Indien U Uw smartphone of tablet wenst te gebruiken, kan U ondervinden dat sommige vragen, waar verschillende antwoordopties mogelijk zijn, niet volledig zichtbaar zijn op het scherm. In dit geval, kan U simpelweg Uw apparaat horizontaal draaien en verder werken.

Het onderzoeksteam bestaat uit:

 • dr Ans Van Ginckel, kinesitherapeut en postdoctoraal onderzoeker aan de Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie;
 • dr Jessica Van Oosterwijck, kinesitherapeut en postdoctoraal onderzoeker aan de Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie;
 • Prof dr Patrick Calders, inspanningsfysioloog en professor aan de Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

 

 1. Vranckx liliane

  Bij mij zijn mijn knieën altijd een probleem ook bij het fietsen maar ook mijn enkels en mijn schouder en rug doe altijd pijn

  Like

 2. Wouters Margaretha

  Constante knagende pijn in de knieën, enkels en schaamstreek, ook polsen, schouders en ellebogen willen niet altijd mee.

  Like

  • Beste Sonia, Bedankt voor je interesse in onze survey studie. Deze specifieke studie gebeurt volledig online. De bevraging start met 9 screeningsvragen om na te gaan of je in aanmerking komt, voor deze specifieke survey studie. Je kan de survey starten door op de link te klikken weergegeven op deze webpagina. Mvg, het artrose team

   Like

 3. Janssens Marie-France

  Heb artrose in vingers en lage rug(spinaal kanaalstenose), sinds kort last in rechter knie bij overbelasting.

  Like

 4. Franck Rita

  Vorig jaar in oktober ben ik thuis op nat gras uitgegleden.Linkerknie zeer pijnlijk en na bezoek bij huisdokter heb ik ontstekingsremmer gedurende ongeveer 1week genomen,pijn bleef aanhouden,zodat er besloten werd om een MRI te nemen. In het begin van dit jaar ben ik dan bij de specialist- orthopedist terechtgekomen en werd het resultaat van de MRI besproken als volgt :
  Een scheurtje langs linkerkant vd meniscus,lichtjes tekenen van slijtage,(artrose) absoluut geen knie om kijkoperatie uit te voeren,geen “ontkalking”, de knie is te goed bevonden.er zou meer schade aangericht worden door een ingreep. De dokter noemt dit een “sportknie”. Toch ben ik genoodzaakt om met een kussen onder de knie te slapen en eventueel een Dafalgan te nemen. Hier zal ik mee moeten leven…

  Like

 5. Trees Maeyens

  Sedert paar jaar last van kniepijn vooral rechts. Heb reeds verscheidene keren hyaleronzuur laten inspuiten, maar niet echt veel resultaat. Vooral last bij naar beneden gaan trap of bij dalen berg op reis. Soms kan ik ook met moeite starten. Maar als ik doorzet verbetering.

  Like

 6. Martine Vandevelde

  Vandevelde M
  Reeds een 12 tal jaren geleden was ik geopereerd aan mijn linker knie minusces. Veel pijn de eerste zes maanden na de operatie. Daarna was de pijn minder maar bij de minste belasting door wandelen, lang staan enz.was de pijn er terug met een ernstige ontsteking als gevolg. Een tweetal jaren geleden verergerde de pijn. Trappen opgaan en vrnl na een dagje werken had ik veel pijn. Verleden jaar uitgegleden en natuurlijk op die knie terecht gekomen. Terug zware ontstekingen, na enkele maanden was ik zo beperkt , gewoon stappen was bijzonder pijnlijk. De specialist zette een inspuiting met cortisone en na een tweetal weken voelde ik een verbetering. Nu na 5 maanden terug naar af….

  Like

 7. libert cecile

  libert cecile in 2014 ben ik uitgegeleden in de badkamer en met mijn rechterknie op de trap terecht gekomen kom niet meer staan en heel veel pijn bleek mijn patelapees over tezijn geopereert maar heb nog steeds pijn dragelijk nu had pijn in de linkerknie naar ziekenhuis geweest besluit nieuwe knie bij nader inzicht bleek de linkerboven patela pees over te zijn hebben ze genaaid en 6weken gips daanna kini zelf kan ik nog niet zonder rolater of stok te gaan ben 71 jaar en artrose kan ook een boosdoener zijn

  Like

 8. Verbist

  Ben 3x aan knie geopereerd eerst nieuwe knie na 1 jaar terug open voor Ophuis nog atyd pijn 3 jaar erna nog atyd pijn nieuwe knie erin ondertussen vanaf begin met pijn leren leven

  Like

 9. van den winkel francine

  Ik ben 7weken geleden geopereerd aan de linkerknie minusces en kraakbeen weggenomen kan nog niet normaal lang dan,15minuten staan en nog minder wandelen mijn been ik zes cintimeter dikker dan mijn rechter been dat is normaal zegt de dokter omdat ik artrose heb ik vind dat niet normaal ben 66jaar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s