Onze missie

De missie van ons onderzoeksteam bestaat erin om

  1. Begrijpen: Te begrijpen waarom bepaalde personen sneller chronische gewrichtsklachten ontwikkelen dan anderen.
  2. Detecteren: Methoden te ontwikkelen die helpen om personen met een verhoogd risico op het verergeren van gewrichtsklachten accuraat te detecteren. Hierbij trachten we tools en technieken toe te passen of te valideren die relatief gemakkelijk te vertalen zijn naar de klinische praktijk.
  3. Behandelen: Behandelplannen te ontwikkelen met als doel het beoogde effect zo goed als mogelijk te optimaliseren volgens de klinische presentatie van de persoon met gewrichtsklachten. Hierbij trachten we de evidentie voor niet-operatieve behandelingsopties te versterken en het gebruik van gemakkelijk en wijd-verspreidbare toepassingen te stimuleren.

De focus van ons onderzoek richt zich voornamelijk op personen met chronische gewrichtspijn zoals osteoartrose. We hebben niet alleen aandacht voor personen met reeds bestaande gewrichtsklachten. We onderzoeken ook hoe het onstaan van gewrichtsklachten kan worden voorkomen bij personen met een verhoogd risico zoals bijvoorbeeld jongere personen na het oplopen van een knieblessure (voorstekruisband reconstructie, meniscusletsels etc.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s